Hvert år bliver ca. 25000 børn i Danmark skilsmisse børn. I langt de fleste sager (omkring 90%) kan forældrene i fælleskab nå til enighed om, hvor barnet skal bo, og hvordan de skal fordele samværet.
Men desværre i ca 10-13 % af sagerne er konfliktniveauet så højt, at myndighederne bliver inddraget.
Tidligere blev sagerne behandlet af Statsforvaltningen, men nu er det Familieretshuset, der behandler sagerne og vurderer, om de skal videre i retten. I disse sager, hvor konfliktniveauet mellem forældrene er så højt, kan det have store konsekvenser for børnene.
Dårlige skole præstationer, social isolation, angst, depression og agression er nogle af de konsekvenser, som konflikten mellem forældrene over længere tid kan have for børnene.
Ofte er det for børnene svært at tale med deres forældre om følelserne forbundet med skilsmissen.
I Forandringshuset giver jeg børn plads og mulighed for at møde andre børn i samme situation. Børn får mulighed for at dele historier, tanker og erfaringer med hinanden. Børn får en følelse af, at de ikke er alene med deres svære tanker, som er forbundet med forældrenes skilsmisse. Ved at høre andres fortællinger får børnene mulighed for at opleve, at deres reaktioner på forældrenes skilsmisse ligner andres og er helt normal.
Gruppen giver børnene plads og rum til at dele svære tanker samtidigt med, at der er plads til hygge og afslappende samvær. Derudover giver gruppen børn mere overskud i hverdagen med skolen og kammeraterne.
Har du/I spørgsmål til børnegrupper så kontakt mig for at høre nærmere om tilbudet.